Uncategorized

Να κάνεις μικρά λάθη…. για να μην κάνεις μεγάλα!

Όλος ο κόσμος (πρώτη εγώ) παλεύει να αποφύγει τα λάθη. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω τη μάνα μου και όλο τον υπόλοιπο κόσμο να προσπαθούν να με προστατεύσουν από τα λάθη. “Να μην πέσεις σε λάθος”, έλεγε η αγαπημένη γιαγιά Μαρίνα. Κακό πράγμα το λάθος. Και το απέφευγα όσο τίποτα άλλο. Όλα… Continue reading Να κάνεις μικρά λάθη…. για να μην κάνεις μεγάλα!

Uncategorized

Παρόλο….

Συμμερίζομαι σε μεγάλο βαθμό το «δεν έχει σημασία μόνον τι λες, αλλά και πώς το λες» και πιστεύω απόλυτα πως οι λεξούλες που διαλέγουμε έχουν μεγάλη σημασία. Τις αγαπάω τις λεξούλες και τις προσέχω. Τις προσέχω πολύ γιατί με λεξούλες σκεφτόμαστε. Καταλαβαίνεις πολλά για έναν άνθρωπο από τις λέξεις που επιλέγει να χρησιμοποιεί. Πριν τα… Continue reading Παρόλο….

Uncategorized

Πρέπει να μάθουμε να λέμε αντίο!!

Το ξεκίνησα ως αστείο στο facebook… Αλλά καμιά φορά τα αστεία κρύβουν ή οδηγούν σε πιο σοβαρά πράγματα. Έγραψα -απολύτως ειρωνικά- αυτό: “Αναρωτιέμαι τι μήνυμα δίνουμε ως κοινωνία στα παιδιά!! Κάθε φορά τα ίδια… Σου γυαλίζει το καινούριο γκομενάκι και δεν βλέπεις την ώρα να ξεφορτωθείς κάποιον που σου χάρισε όλη του τη ζωή. Χωρίς… Continue reading Πρέπει να μάθουμε να λέμε αντίο!!

Uncategorized

Έμπνευση…

Στο coffee table του σαλονιού μου, μαζεύονται απ’ το Σεπτέμβρη τα περιοδικά που κάποια στιγμή ΘΑ διαβάσω. Μέσα στην ακαδημαϊκή χρονιά, δεν προλαβαίνω να διαβάσω τίποτα εκτός από ακαδημαϊκά βιβλία και περιοδικά που αφορούν τη δουλειά μου. Είμαι ευτυχής που τουλάχιστον η δουλειά μου είναι τόσο πολυδιάστατη και διαβάζω πολύ διαφορετικά μεταξύ τους αντικείμενα. Για… Continue reading Έμπνευση…

Uncategorized

Δεν μπορεί να ασχολείσαι με όλους και με όλα!

Ένα από τα πράγματα που μαθαίνει κανείς μεγαλώνοντας (ή που πρέπει να μάθει τέλος πάντων για να βοηθήσει την ψυχική του υγεία) είναι να διαλέγει τις μάχες του. Στα πέντε αυτό σου φαίνεται αδιανόητο. “Τι εννοείς έφαγα σοκολάτα πριν από μισή ώρα;” Στα δεκαπέντε πιστεύεις το ακριβώς αντίθετο κι είναι το πλάνο σου για να… Continue reading Δεν μπορεί να ασχολείσαι με όλους και με όλα!

Uncategorized

Δε φταίνε τα λίγα σάπια μηλαράκια…

Έχουμε πήξει στα κινήματα! Μη βγει κάποιος, πει κάτι και τραβήξει μισό γραμμάριο προσοχής… θα βγουν αμέσως άλλοι χίλιοι να πουν “κι εγώ!”. Είναι το ίδιο που συμβαίνει και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Πάει να πει μια κουβέντα κάποιος (τον πόνο του, το καμάρι του, το θεματάκι του τέλος πάντων) και η απάνταση είναι ακαριαία…… Continue reading Δε φταίνε τα λίγα σάπια μηλαράκια…

Uncategorized

Ομαδικές ευχές; ΟΧΙ!!

Στο τέλος του Οκτώβρη, από του Αγίου Δημητρίου και μετά, ξεκινάει η εποχή που στα μάτια μου είναι συνυφασμένη με τις γιορτές. Σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε και μια μεγάλη γιορτή, με αποκορύφωμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αυτούς τους δύο-τρεις μήνες τους σκέφτομαι πάντα στολισμένους, γιορτινούς, ζεστούς και λαμπερούς. Και με αυτή τη σκέψη αντέχω… Continue reading Ομαδικές ευχές; ΟΧΙ!!

Uncategorized

Εκείνοι που διώχνουν τους φόβους…

Ο κόσμος είναι γεμάτος τοξικούς ανθρώπους.  Ανθρώπους που δεν χρωστάνε καλή κουβέντα σε κανέναν, ανθρώπους που ακόμα κι όταν κάνουν φιλοφρόνηση, την ακυρώνουν την ίδια στιγμή. Ξέρετε, αυτούς που λένε “Μα τι ωραίο φόρεμα που φοράς! Σε αδυνατίζει απίστευτα!” ή “Συγχαρητήρια για το πτυχίο σου. Τώρα, άντε να βρεις δουλειά!!” Ο κόσμος είναι γεμάτος από… Continue reading Εκείνοι που διώχνουν τους φόβους…

Uncategorized

Ευκολία, όπως απαξίωση.

Με ενοχλούσε πάντα η ευκολία. Με ενοχλούσε και με ενοχλεί ως επιχείρημα για να επιλέξω κάτι ή για να μη ρωτήσω το τίμημά της. Όπως με ενοχλούν όλοι αυτοί που με σταματούν στο δρόμο και θέλουν σώνει και καλά να μου κάνουν δώρο και στο “ευχαριστώ πολύ, δεν το θέλω” μου απαντούν  με αποτροπιασμό τουλάχιστον… Continue reading Ευκολία, όπως απαξίωση.

Uncategorized

Και τι δεν θα ‘δινα!

Θέλω καιρό να το γράψω αυτό το άρθρο, αλλά φέτος έμπλεξα. Και δεν γράφω τόσο συχνά. Δεν πειράζει, εδώ είμαστε. Κάλλιο αργά.. Πολύ συχνά συλλαμβάνω τον εαυτό μου να λέει «και τι δεν θα ‘δινα!».  Κάθε φορά που κάτι δεν είναι όπως ιδανικά το έχω φανταστεί, κάθε φορά που δεν έχω καταφέρει κάτι σημαντικό για… Continue reading Και τι δεν θα ‘δινα!